skip to Main Content

🎄🎄🎄 Kerst @ Bistro Ruyterhof 🎄🎄🎄

 

Een woordje uitleg:

U vind hier al onze menu’s terug voor de Kerstdagen.

U heeft keuze uit 3 mogelijkheden:

  1. Onze traiteurmenu – Enkel op bestelling – Bestellen uiterlijk op maandag 19/12/2022 – Afhalen 24/12/2022 tussen 12 en 17 uur.
  2. Onze feestmenu – Enkel op reservatie – Keuze uit 24/12/2022 aanvang om 18u30 en 25/12/2022 aanvang om 12u30 (beide shiften werken we enkel met onze feestmenu, geen a la carte en geen andere aankomsturen mogelijk!)
  3. Onze Kerstmenu – Verkrijgbaar op 25/12/2022 vanaf 18u30 en op 26/12/2022 – Op deze momenten is er ook een beperkte a la carte beschikbaar

–> ! Reserveren voor 24/12/2022 en 25/12/2022 kan enkel telefonisch !

Openingsuren keuken Kerst:

-Donderdag 22/12/2022 van 12 uur tot 14u30 en van 18 uur tot 21u30

-Vrijdag 23/12/2022 van 12 uur tot 14u30 en van 18 uur tot 21u30

-Zaterdag 24/12/2022 Afhaal traiteur tussen 12 en 17 uur – Start feestavond om 18u30
                                                    –> Feestavond VOLZET, feestmiddag (25/12) zijn er nog plaatsen beschikbaar!

-Zondag 25/12/2022 Start feestmiddag om 12u30 – Normaal geopend vanaf 18u30 tot 21u30 – Geen tea time

-Maandag 26/12/2022 van 12 uur tot 14u30 en van 18 uur tot 21u30

 

Vanaf dinsdag 27/12/2022 zijn we gesloten wegens vakantie

We openen opnieuw onze deuren voor u op donderdag 05/01/2023

 

🎄 !!!We wensen u een zalige Kerst en een gelukkig en voorspoedig 2023!!! 🎄

 

1) Traiteur Kerstmenu @ Bistro Ruyterhof

Onze traiteur Kerstmenu is beschikbaar voor afhaling op 24/12/2022 tussen 12u00 & 17u00

!Enkel op bestelling!

Bestelling dient uiterlijk maandag 19/12/2022 doorgegeven te worden.

 

Mondstrelende kersthapjes

-Bladerdeeghapje gevuld met krab, kreeft en grijze garnalen

-Scampi gewikkeld in buikspek met zongedroogde tomaat en mozzarella

 

Voorgerecht

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht, zeetong, kabeljauw, Schotse zalm en grijze garnalen overgoten met een kaassausje

OF

Koninginnenpastei met koekje uit eigen keuken, Parijse champignons en kalfsballetjes

 

Soep

Soep van Hokkaido pompoen met z’n garnituur

OF

Kreeftenroomsoep geparfumeerd met Armagnac (supl. €3.5/persoon)

 

Hoofdgerecht

Kabeljauwrugstuk gegaard onder peterseliekorst op een sausje van witbier en kruidenpuree

OF

Kalkoenborst “Fine champagne” vergezeld van wintergroentjes,

appeltje gedrengd in wilde veenbessen en een gratin van zoete aardappelen

 

Dessert

Kerststronk “Biscuit” met z’n garnituur

 

Menu à €55.00/persoon

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be – www.ruyterhof.be

 

2) Feestmenu Kerst @ Bistro Ruyterhof

!Enkel op reservatie!

Menu verkrijgbaar op:

-24/12/2022 aanvang om 18u30  –> Feestavond VOLZET, feestmiddag (25/12) zijn er nog plaatsen beschikbaar!

-25/12/2022 aanvang om 12u30

 

Ontvangst met een glaasje Crémant

“Vignoble Vadé, AOP Crémant de Loire, Loire, Frankrijk”

Hierbij serveren wij als hapjes:

*Carpaccio van hert afgewerkt met een crème van eendenlever,

vergezeld van een kroketje met boschampignons en truffel

*Soepje van Hokkaido pompoen en grijze garnalen

 

Sint-Jacobsnootjes

Kort geschroeid op een crème van knolselder en pastinaak,

gecombineerd met zwarte pens en dobbelsteentjes van traaggegaard buikspek

(Hierbij serveren wij een Maison Ventenac, Préjugés, Vin de France)

 

Halve Canadesche kreeft

Overgoten met een sausje van kreeft en krab, op smaak gebracht

met graanmosterd en dragon, gegratineerd met Parmezaan “48 maanden oud”

(Hierbij serveren wij een Domaine la Coume Lumet, Camin de Lumet, AOC Limoux, Frankrijk)

 

Sorbet

Spoom van frambozen sorbet geblust met cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Spanje, Brut”

 

Duo van Hert

*Medaillon geschroeid in de pan met zalf van rode kool, peertje uit safraan jus

met stevige Bordelaise en Polder aardappel uit de oven

*Langzaam gegaard stoofpotje met boschampignons vergezeld van amandelkroketjes

(Hierbij serveren wij een Bodega Tamaral, Roble, DO Ribera del Duero, Spanje)

 

Kerstdessert

Lava cake met ijs van amandelen – Koffie of thee met versnaperingen

 

Menu inclusief aperitief – suggestie wijnen – waters en koffie of thee aan €110,00 per persoon.

Na de koffie worden de dranken verrekend aan de gangbare tarieven.

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be – www.ruyterhof.be

 

3) Kerst @ Bistro Ruyterhof

Menu verkrijgbaar op 25/12/2022 vanaf 18u30 en op 26/12/2022

 

Hapjes:

*Carpaccio van hert afgewerkt met een crème van eendenlever,

vergezeld van een kroketje met boschampignons en truffel

*Soepje van Hokkaido pompoen en grijze garnalen

 

Sint-Jacobsnootjes

Kort geschroeid op een crème van knolselder en pastinaak,

gecombineerd met zwarte pens en dobbelsteentjes van traaggegaard buikspek

 

Sorbet:

Spoom van frambozen sorbet geblust met cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Spanje, Brut”

 

Duo van Hert

*Medaillon geschroeid in de pan met zalf van rode kool, peertje uit safraan jus

met stevige Bordelaise en Polder aardappel uit de oven

*Langzaam gegaard stoofpotje met boschampignons vergezeld van amandelkroketjes

 

Kerstdessert

Lava cake met ijs van amandelen

 

Menu enkel per tafel verkrijgbaar

Menu exclusief drank €56.50

Menu inclusief water en koffie €66.50

Menu inclusief huiswijn, water en koffie €80.00

 

Naast onze Kerstmenu is er op beide dagen ook een beperkte a la carte beschikbaar (Op 25/12 vanaf 18u30).

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be – www.ruyterhof.be

Dienst en BTW inbegrepen