🎄Kerst bij Bistro Ruyterhof🎄
🎅🏻Ook dit jaar vieren we uitgebreid de Kerstdagen!🎅🏻
Er zijn 3 verschillende formules beschikbaar zijnde:
1) Onze Traiteur Kerstmenu – Af te halen op dinsdag 24/12/2024 tussen 12 uur en 16 uur
–> Enkel op bestelling! – Bestelling dient uiterlijk donderdag 19/12/2024 doorgegeven te worden
2) Onze Feestmenu op Kerstavond – dinsdag 24/12/2024 – Aanvang om 18u30
–> Enkel op reservatie!
3) Onze Kerstmenu op Kerstdag – woensdag 25/12/2024 – Aanvang om 12u30 en 18u30
–> Enkel op reservatie!
1) Traiteur Kerstmenu
Onze traiteur Kerstmenu is beschikbaar voor afhaling op:
 24/12/2024 van 12u00 tot 16u00
!Enkel op bestelling!
Bestelling dient uiterlijk donderdag 19/12/2024 doorgegeven te worden
Â
Mondstrelende Kersthapjes
-Mini cocktail met grijze gepelde garnalen vergezeld van mimosa eitje
en cocktailroomsausje verrijkt met Martell VSOP
EN
-Bladerdeegje gevuld met ambachtelijke beenham “Duke of Berkshire”
afgewerkt met hand geraspte mimolette
Voorgerecht
Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht, zeetong, kabeljauw, Schotse zalm en grijze garnalen
overgoten met een kaassausje gemaakt van de jus
OF
Klassiek pasteitje van hoevekip met Parijse champignons, kalfsballetjes en huisgemaakt koekje
Soep
Soepje van Hokkaido pompoen met garnituur van kreeft en grijze garnalen
OF
Krachtig getrokken bouillon van fazantenhaan met z’n garnituur
Hoofdgerecht
Kabeljauwrugstuk op Normandische wijze (paling en grijze garnalen) vergezeld van kruiden puree
OF
Huisgemaakte kalkoenrollade vergezeld van kort gebraden witloof,
appeltje gedrenkt in veenbessen, cognac roomsaus en gratin van zoete aardappel
Dessert
Kerst bisquit vergezeld van handgesneden fruitsalade
Menu €60.00 per persoon – Gelieve telefonisch te reserveren
Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be
2) Feestmenu Kerstavond
Menu verkrijgbaar op:
24/12/2024 – Aanvang om 18u30
!Enkel op reservatie!
Onze Ontvangst met een glaasje cava Torreblanca, Alt-Penedès, Brut, Spanje
Mondstrelende Kersthapjes:
-Plakjes handgesneden Sint-Jacobsnoot vergezeld van ambachtelijk gerookte paling
besprenkeld met soja dressing en lobbige room EN
-Fazantenhaan krachtig getrokken in een heldere bouillon
vergezeld van groenten dobbelsteentjes en z’n vlees
Voorgerecht Duet van creuse oesters:
-Fine de Claire “Juizette de Reveuze” vers gekraakt en gemarineerd met sjalotten EN
-Zeeuwse, gegratineerd met bladspinazie en Parmezaan sausje
Dit alles samen gebracht met kort geschroeide Sint-Jacobsnoten en zwarte beuling,
zalf van gele wortel en vergezeld van blanke boter van Japanse citroen
Wijn: Weingut Pfirmann, Riesling Landschneckenkalk, Pfalz, Duitsland
Â
Tussengerecht
Halve Canadese babykreeft overgoten en gegaard in de oven met jus van zijn pantser
vergezeld van Fideua pasta gegaard met z’n tradionele groenten
overstrooid met 48 maanden gerijpte Parmezaan
Wijn: Ventenac Préjugés, Chardonnay, Languedoc, Frankrijk
Â
Sorbet
Woudvruchten sorbet geblust met cava Torreblanca, Alt-Penedès, Brut, Spanje
Hoofdgerecht
Kalfsfilet gebraden in z’n geheel, smeuïge crème van Butternut vergezeld van cassis peertje
overgoten met boschampignonroomsaus en huisgemaakte amandelkroketten
Wijn: Bodega Tamaral, Roble, DO Ribera del Duero, Â Tempranillo, Spanje
Â
Dessert Drieluik van chocolade:
-Lava cake van witte chocolade EN
-Mousse van melkchocolade vergezeld van coulis met Amarena kers EN
-IJs van donkere Callebaut chocolade
Menu inclusief 1 aperitief – suggestie wijnen – bieren – frisdranken – mocktails –
waters en koffie of thee aan €120,00 per persoon
Na de koffie worden de dranken verrekend aan de gangbare tarieven
Gelieve telefonisch te reserveren
Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be
3) Menu Kerstdag
Menu verkrijgbaar op:
25/12/2024 – Aanvang om 12u30 en 18u30
!Enkel op reservatie!
Mondstrelend Kersthapje
Plakjes handgesneden Sint-Jacobsnoot vergezeld van ambachtelijk gerookte paling
besprenkeld met soja dressing en lobbige room
Voorgerecht Duet van creuse oesters:
-Fine de Claire “Juizette de Reveuze” vers gekraakt en
gemarineerd met sjalotten EN
-Zeeuwse gegratineerd met bladspinazie en Parmezaan sausje
Dit alles samen gebracht met kort geschroeide Sint-Jacobsnoten en zwarte beuling,
zalf van gele wortel en vergezeld van blanke boter van Japanse citroen
Soep
Fazantenhaan krachtig getrokken in een heldere bouillon
vergezeld van groenten dobbelsteentjes en z’n vlees
Hoofdgerecht
Kalfsfilet gebraden in z’n geheel, smeuïge crème van Butternut vergezeld van cassis peertje
overgoten met boschampignonroomsaus en huisgemaakte amandelkroketten
Dessert Drieluik van chocolade:
-Lava cake van witte chocolade EN
-Mousse van melkchocolade vergezeld van coulis met Amarena kers EN
-IJs van donkere Callebaut chocolade
Menu exclusief drank €61.50 – Gelieve telefonisch te reserveren
*All-in formules, enkel per tafel verkrijgbaar*
Menu inclusief water en koffie, exclusief aperitief €71.50
Menu inclusief huiswijn, water en koffie, exclusief aperitief €85.00
Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be
Openingsuren Kerstperiode:
-Donderdag 19/12/2024: Geopend vanaf 12 uur en vanaf 18 uur
-Vrijdag 20/12/2024: Geopend vanaf 12 uur en vanaf 18 uur
-Zaterdag 21/12/2024: Doorlopend geopend vanaf 12 uur
-Zondag 22/12/2024: Doorlopend geopend vanaf 12 uur
-Maandag 23/12/2024: Uitzonderlijk gesloten
-Dinsdag 24/12/2024: Afhaal traiteur van 12 uur tot 16 uur – Start Feestavond om 18u30
-Woensdag 25/12/2024: Start Kerstmenu om 12u30 en om 18u30
We zijn er een weekje tussenuit vanaf donderdag 26/12/2024 en openen opnieuw onze deuren voor u op vrijdag 03/01/2025
🥂🎄!!Wij wensen U nu alvast een fijne Kerst en een gelukkig en voorspoedig 2025!!🎄🥂