skip to Main Content

🎄Kerst bij Bistro Ruyterhof🎄

 

!Ook dit jaar vieren we uitgebreid Kerst!

We hebben 3 formules zijnde:

 

1) Onze Traiteur Menu op 24/12/2023 –> Af te halen tussen 12 en 16 uur

!Enkel op bestelling!

Bestelling dient uiterlijk maandag 18/12/2023 doorgegeven te worden

 

Mondstrelende kersthapjes

-Mini cocktail met grijze gepelde garnalen vergezeld van kwartelei

en cocktailsaus verrijkt met Martell VSOP

-Creuze oester genapeerd met mornay saus van Parmezaan op een bedje van bladspinazie

Voorgerecht

Sint-Jacobsnoot vergezeld van Noordzeevis en grijze garnalen

overgoten met Nantua saus van kreeft en krab

OF

Koninginnen pastei van hoevekip met beukezwammen en kalfsballetjes

Soep

Witloofsoep met rivierkreeftenstaartjes en croutons van boere brood

OF

Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur (suppl. €2.5/persoon)

Hoofdgerecht

Samenspel van kabeljauw, tongschar en Schotse zalm, overgoten met een lichte safraanroomsaus,

verrijkt met Zeeuwse mosselen, vergezeld van Duchesse aardappelen

OF

Kalkoenborst gebraden in de pan met cognac roomsaus, grond lof

en een appeltje gedrengd in veenbessen vergezeld van knolseldergratin

Dessert

Kerst bisquit met z’n garnituur

 

Menu €57.50/persoon – Gelieve telefonisch te reserveren

 

2) Onze Feestmenu op 24/12/2023 –> Aanvang om 18u30

 

Feestmenu Kerst bij Bistro Ruyterhof

!Enkel op reservatie!

Menu verkrijgbaar op 24/12/2023 – Aanvang om 18u30

 

Ontvangst met een glaasje Crémant de Loire

“Vignoble Réthoré Davy, Imagine, Vin Mousseux de Qualité Supérieure, IGP Val de Loire”

Hierbij serveren wij volgende 3 hapjes:

*Tartaar van Sint-Jacobsnoot op smaak gebracht met limoen, vergezeld van wakame salade

*Carpaccio van traaggegaarde eend afgewerkt met z’n lever, verse vijg en zwarte truffel

*Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur

************

Cocktail van Canadese babykreeft op een bedje van groene blad salade, kwartel eitje

en vergezeld van cocktailsaus op smaak gebracht met Martell congnac VSOP

Wijn: “2022 Weingut Waltner, Grüner Veltliner Ried Hochrein, Wagram, Oostenrijk”

************

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht en samengebracht met Schotse zalm,

Noordzeetong en grijze garnaaltjes, overgoten met een sausje van strandkrab gegratineerd in de oven

Wijn: “2021 Domaine Fontaine du Clos, Côtes du Rhône Blanc,AOP Côtes du Rhône, Frankrijk”

************

Sorbet van winterframboos verwarmd door een wolkje cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Brut”

 ************

Kalfskroontjes gebraden in de pan, crème van bospeen op een bedje van boskampernoelies

overgoten met Bordelaise saus en geserveerd met huisgemaakte amandelkroketten

Wijn: “2021 Vieira de Sousa, Unoaked Tinto, DO Douro, Portugal”

************

Huisgemaakte lava cake met vanille roomijs

 

Menu inclusief aperitief – suggestie wijnen – waters en koffie of thee

aan €115,00 per persoon

Na de koffie worden de dranken verrekend aan de gangbare tarieven

 

3) Onze Kerstmenu op 25/12/2023 –> Aanvang om 12u30 en 18 uur

 

Kerst bij Bistro Ruyterhof

Menu verkrijgbaar op 25/12/2023 – Aanvang om 12u30 en 18 uur

Hapjes:

*Carpaccio van traaggegaarde eend afgewerkt met z’n lever, verse vijg en zwarte truffel

*Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur

************

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht en samengebracht met Schotse zalm, Noordzeetong en grijze garnaaltjes,

overgoten met een sausje van strandkrab gegratineerd in de oven

************

Sorbet van winterframboos verwarmd door

een wolkje cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Brut”

************

Kalfskroontjes gebraden in de pan,

crème van bospeen op een bedje van boskampernoelies

overgoten met Bordelaise saus en geserveerd met huisgemaakte amandelkroketten

************

Huisgemaakte lava cake met vanille roomijs

 

Menu enkel per tafel verkrijgbaar

Menu exclusief drank €58.50

Menu inclusief water en koffie €68.50

Menu inclusief huiswijn, water en koffie €82.00

 

Naast onze Kerstmenu is er ook een beperkte a la carte beschikbaar op 25/12

 

Openingsuren Kerstperiode:

-Donderdag 21/12: Geopend vanaf 12 uur en om 18 uur

-Vrijdag 22/12: Geopend vanaf 12 uur en om 18 uur

-Zaterdag 23/12: Gesloten

-Zondag 24/12: Traiteur afhaal van 12 uur tot 16 uur – Feestavond start om 18u30

-Maandag 25/12: Geopend vanaf 12u30 en om 18 uur (Geen Tea Time)

!!Reserveren voor 24/12 (Traiteur en Feestavond) en 25/12 is enkel telefonisch mogelijk!!

*We zijn er een weekje tussenuit vanaf dinsdag 26/12/2023 en openen opnieuw onze deuren voor u op donderdag 04/01/2024*

 

We wensen U nu alvast fijne en gezellige feesten toe!! 😘

–> Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf steeds op de hoogte van onze menu’s!

🎄Kerst Groetjes🎄

Frederik, Kenny en Team 😘

Dienst en BTW inbegrepen