skip to Main Content

🎄Kerst bij Bistro Ruyterhof🎄

 

🎅🏻Ook dit jaar vieren we uitgebreid de Kerstdagen!🎅🏻

Er zijn 3 verschillende formules beschikbaar zijnde:

 

1) Onze Traiteur Kerstmenu – Af te halen op dinsdag 24/12/2024 tussen 12 uur en 16 uur

–> Enkel op bestelling! – Bestelling dient uiterlijk donderdag 19/12/2024 doorgegeven te worden

2) Onze Feestmenu op Kerstavond – dinsdag 24/12/2024 – Aanvang om 18u30

–> Enkel op reservatie!

3) Onze Kerstmenu op Kerstdag – woensdag 25/12/2024 – Aanvang om 12u30 en 18u30

–> Enkel op reservatie!

 

1) Traiteur Kerstmenu

Onze traiteur Kerstmenu is beschikbaar voor afhaling op:

 24/12/2024 van 12u00 tot 16u00

!Enkel op bestelling!

Bestelling dient uiterlijk donderdag 19/12/2024 doorgegeven te worden

 

Mondstrelende Kersthapjes

-Mini cocktail met grijze gepelde garnalen vergezeld van mimosa eitje

en cocktailroomsausje verrijkt met Martell VSOP

EN

-Bladerdeegje gevuld met ambachtelijke beenham “Duke of Berkshire”

afgewerkt met hand geraspte mimolette

Voorgerecht

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht, zeetong, kabeljauw, Schotse zalm en grijze garnalen

overgoten met een kaassausje gemaakt van de jus

OF

Klassiek pasteitje van hoevekip met Parijse champignons, kalfsballetjes en huisgemaakt koekje

Soep

Soepje van Hokkaido pompoen met garnituur van kreeft en grijze garnalen

OF

Krachtig getrokken bouillon van fazantenhaan met z’n garnituur

Hoofdgerecht

Kabeljauwrugstuk op Normandische wijze (paling en grijze garnalen) vergezeld van kruiden puree

OF

Huisgemaakte kalkoenrollade vergezeld van kort gebraden witloof,

appeltje gedrenkt in veenbessen, cognac roomsaus en gratin van zoete aardappel

Dessert

Kerst bisquit vergezeld van handgesneden fruitsalade

 

 

Menu €60.00 per persoon – Gelieve telefonisch te reserveren

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be

 

 

2) Feestmenu Kerstavond

Menu verkrijgbaar op:

24/12/2024 – Aanvang om 18u30

!Enkel op reservatie!

 

Onze Ontvangst met een glaasje cava Torreblanca, Alt-Penedès, Brut, Spanje

Mondstrelende Kersthapjes:

-Plakjes handgesneden Sint-Jacobsnoot vergezeld van ambachtelijk gerookte paling

besprenkeld met soja dressing en lobbige room EN

-Fazantenhaan krachtig getrokken in een heldere bouillon

vergezeld van groenten dobbelsteentjes en z’n vlees

 

Voorgerecht Duet van creuse oesters:

-Fine de Claire “Juizette de Reveuze” vers gekraakt en gemarineerd met sjalotten EN

-Zeeuwse, gegratineerd met bladspinazie en Parmezaan sausje

Dit alles samen gebracht met kort geschroeide Sint-Jacobsnoten en zwarte beuling,

zalf van gele wortel en vergezeld van blanke boter van Japanse citroen

Wijn: Weingut Pfirmann, Riesling Landschneckenkalk, Pfalz, Duitsland

 

Tussengerecht

Halve Canadese babykreeft overgoten en gegaard in de oven met jus van zijn pantser

vergezeld van Fideua pasta gegaard met z’n tradionele groenten

overstrooid met 48 maanden gerijpte Parmezaan

Wijn: Ventenac Préjugés, Chardonnay, Languedoc, Frankrijk

 

Sorbet

Woudvruchten sorbet geblust met cava Torreblanca, Alt-Penedès, Brut, Spanje

 

Hoofdgerecht

Kalfsfilet gebraden in z’n geheel, smeuïge crème van Butternut vergezeld van cassis peertje

overgoten met boschampignonroomsaus en huisgemaakte amandelkroketten

Wijn: Bodega Tamaral, Roble, DO Ribera del Duero,  Tempranillo, Spanje

 

Dessert Drieluik van chocolade:

-Lava cake van witte chocolade EN

-Mousse van melkchocolade vergezeld van coulis met Amarena kers EN

-IJs van donkere Callebaut chocolade

 

 

Menu inclusief 1 aperitief – suggestie wijnen – bieren – frisdranken – mocktails –

waters en koffie of thee aan €120,00 per persoon

Na de koffie worden de dranken verrekend aan de gangbare tarieven

 

Gelieve telefonisch te reserveren

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be

 

 

3) Menu Kerstdag

Menu verkrijgbaar op:

25/12/2024 – Aanvang om 12u30 en 18u30

!Enkel op reservatie!

 

Mondstrelend Kersthapje

Plakjes handgesneden Sint-Jacobsnoot vergezeld van ambachtelijk gerookte paling

besprenkeld met soja dressing en lobbige room

 

Voorgerecht Duet van creuse oesters:

-Fine de Claire “Juizette de Reveuze” vers gekraakt en

gemarineerd met sjalotten EN

-Zeeuwse gegratineerd met bladspinazie en Parmezaan sausje

Dit alles samen gebracht met kort geschroeide Sint-Jacobsnoten en zwarte beuling,

zalf van gele wortel en vergezeld van blanke boter van Japanse citroen

 

Soep

Fazantenhaan krachtig getrokken in een heldere bouillon

vergezeld van groenten dobbelsteentjes en z’n vlees

 

Hoofdgerecht

Kalfsfilet gebraden in z’n geheel, smeuïge crème van Butternut vergezeld van cassis peertje

overgoten met boschampignonroomsaus en huisgemaakte amandelkroketten

 

Dessert Drieluik van chocolade:

-Lava cake van witte chocolade EN

-Mousse van melkchocolade vergezeld van coulis met Amarena kers EN

-IJs van donkere Callebaut chocolade

 

 

Menu exclusief drank €61.50 – Gelieve telefonisch te reserveren

 

*All-in formules, enkel per tafel verkrijgbaar*

Menu inclusief water en koffie, exclusief aperitief €71.50

Menu inclusief huiswijn, water en koffie, exclusief aperitief €85.00

Bistro Ruyterhof – 03/290.65.66 – info@ruyterhof.be

 

 

Openingsuren Kerstperiode:

-Donderdag 19/12/2024: Geopend vanaf 12 uur en vanaf 18 uur

-Vrijdag 20/12/2024: Geopend vanaf 12 uur en vanaf 18 uur

-Zaterdag 21/12/2024: Doorlopend geopend vanaf 12 uur

-Zondag 22/12/2024: Doorlopend geopend vanaf 12 uur

-Maandag 23/12/2024: Uitzonderlijk gesloten

-Dinsdag 24/12/2024: Afhaal traiteur van 12 uur tot 16 uur – Start Feestavond om 18u30

-Woensdag 25/12/2024: Start Kerstmenu om 12u30 en om 18u30

 

We zijn er een weekje tussenuit vanaf donderdag 26/12/2024 en openen opnieuw onze deuren voor u op vrijdag 03/01/2025

 

🥂🎄!!Wij wensen U nu alvast een fijne Kerst en een gelukkig en voorspoedig 2025!!🎄🥂