skip to Main Content
Bij Bistro Ruyterhof Beloven We Een Onvergetelijke Kerstervaring!

Bij Bistro Ruyterhof beloven we een onvergetelijke kerstervaring!

Bij Bistro Ruyterhof beloven we een onvergetelijke kerstervaring, met drie unieke formules om uw feestdagen extra bijzonder te maken.

Op 24 december bieden wij een schitterende feestavond aan, waarbij u kunt genieten van een sfeervolle ambiance en heerlijke culinaire hoogstandjes. Onze chef-kok heeft een speciaal menu samengesteld om uw smaakpapillen te verwennen terwijl u ontspant in de warme en gezellige sfeer van onze bistro.

Als u liever thuis van uw kerstmaaltijd wilt genieten, bieden wij op dezelfde dag ook een traiteurmenu aan. U kunt de smaak van Bistro Ruyterhof naar uw eigen eettafel brengen en uw gasten trakteren op een heerlijk feestmaal zonder zelf te hoeven koken.

Op 25 december verwelkomen we u graag voor ons speciale kerstmenu, waarbij we u meenemen op een culinaire reis vol verrassingen en seizoensgebonden lekkernijen. Het is de perfecte gelegenheid om samen met vrienden en familie de kerstsfeer te proeven in onze bistro.

Bij Bistro Ruyterhof streven we ernaar om uw kerstviering magisch te maken, of u nu kiest voor de feestavond, het traiteurmenu of ons kerstmenu op 25 december. Wij verwelkomen u graag om samen met ons deze speciale tijd van het jaar te vieren.

Met vriendelijke groet,
Het team van Bistro Ruyterhof

Feestmenu Kerst bij Bistro Ruyterhof

!Enkel op reservatie!

Menu verkrijgbaar op 24/12/2023 – Aanvang om 18u30

 

Ontvangst met een glaasje Crémant de Loire

“Vignoble Réthoré Davy, Imagine, Vin Mousseux de Qualité Supérieure, IGP Val de Loire” Hierbij serveren wij volgende 3 hapjes:

*Tartaar van Sint-Jacobsnoot op smaak gebracht met limoen,

vergezeld van wakame salade

*Carpaccio van traaggegaarde eend afgewerkt met z’n lever, verse vijg en zwarte truffel

*Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur

—————–

Cocktail van Canadese babykreeft op een bedje van groene blad salade, kwartel eitje

en vergezeld van cocktailsaus op smaak gebracht met Martell congnac VSOP

Wijn: “2022 Weingut Waltner, Grüner Veltliner Ried Hochrein, Wagram, Oostenrijk”

—————–

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht en samengebracht met Schotse zalm, Noordzeetong en grijze garnaaltjes, overgoten met een sausje van strandkrab gegratineerd in de oven

Wijn: “2021 Domaine Fontaine du Clos, Côtes du Rhône Blanc,AOP Côtes du Rhône, Frankrijk”

—————–

Sorbet van winterframboos verwarmd door een wolkje cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Brut”

—————–

Kalfskroontjes gebraden in de pan, crème van bospeen op een bedje van boskampernoelies

overgoten met Bordelaise saus en geserveerd met huisgemaakte amandelkroketten

Wijn: “2021 Vieira de Sousa, Unoaked Tinto, DO Douro, Portugal”

—————–

Huisgemaakte lava cake met vanille roomijs

—————–

Menu inclusief aperitief – suggestie wijnen – waters en koffie of thee

aan €115,00 per persoon

Na de koffie worden de dranken verrekend aan de gangbare tarieven

Traiteur Kerstmenu bij Bistro Ruyterhof

Onze traiteur Kerstmenu is beschikbaar voor afhaling op 24/12/2023 van 12u00 tot 16u00

!Enkel op bestelling!

Bestelling dient uiterlijk maandag 18/12/2023 doorgegeven te worden

 

Mondstrelende kersthapjes

-Mini cocktail met grijze gepelde garnalen vergezeld van kwartelei

en cocktailsaus verrijkt met Martell VSOP

-Creuze oester genapeerd met mornay saus van Parmezaan op een bedje van bladspinazie

—————–

Voorgerecht

Sint-Jacobsnoot vergezeld van Noordzeevis en grijze garnalen

overgoten met Nantua saus van kreeft en krab

OF

Koninginnen pastei van hoevekip met beukezwammen en kalfsballetjes

—————–

Soep

Witloofsoep met rivierkreeftenstaartjes en croutons van boere brood

OF

Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur (suppl. €2.5/persoon)

—————–

Hoofdgerecht

Samenspel van kabeljauw, tongschar en Schotse zalm, overgoten met een lichte safraanroomsaus, verrijkt met Zeeuwse mosselen, vergezeld van Duchesse aardappelen

OF

Kalkoenborst gebraden in de pan met cognac roomsaus, grond lof

en een appeltje gedrengd in veenbessen vergezeld van knolseldergratin

—————–

Dessert

Kerst bisquit met z’n garnituur

—————–

Menu €57.50/persoon – Gelieve telefonisch te reserveren

Kerst bij Bistro Ruyterhof

Menu verkrijgbaar op 25/12/2023 – Aanvang om 12u30 en 18 uur

 

Hapjes:

*Carpaccio van traaggegaarde eend afgewerkt met z’n lever,

verse vijg en zwarte truffel

*Consommé van fazantenhaan met z’n garnituur

—————–

Sint-Jacobsschelp gevuld met z’n vrucht en samengebracht met Schotse zalm, Noordzeetong en grijze garnaaltjes,

overgoten met een sausje van strandkrab gegratineerd in de oven

—————–

Sorbet van winterframboos verwarmd door

een wolkje cava “Torreblanca, Alt-Penedès, Brut”

—————–

Kalfskroontjes gebraden in de pan,

crème van bospeen op een bedje van boskampernoelies

overgoten met Bordelaise saus en geserveerd met huisgemaakte amandelkroketten

—————–

Huisgemaakte lava cake met vanille roomijs

—————–

Menu enkel per tafel verkrijgbaar

Menu exclusief drank €58.50

Menu inclusief water en koffie €68.50

Menu inclusief huiswijn, water en koffie €82.00

Naast onze Kerstmenu is er ook een beperkte a la carte beschikbaar